Resipi Bihun Goreng Cili Padi, Nampak Biasa-Biasa Namun Pedas ‘Kebabom’!

bihun goreng cili padi


Pasti ramai yang dah lazimmasak bihun goreng kan? Kali ini apa kata jom cuba masak bihun goreng cili padi pula. Nampak macam biasa-biasa, namun kebabom pedasnya! Kalau ada yang nak cuba, ikut je resipinya di bawah.


Baca juga: Resipi Bihun Sup Chinese Style Yang Sedap, Senang Je Nak Masak


CARA BUAT BIHUN GORENG CILI PADI


Bahan-bahan:



  • Bihun

  • Udang

  • Telur

  • Lobak merah

  • Cili padi hijau

  • Bawang putih

  • Bawang besar

  • Segenggam ikan bilis

  • 1 sb Serbuk maggi cukup rasa


Cara-cara:



  1. Kisar cili padi, bawang putih, bawang besar dan segenggam ikan bilis.


  2. Bila dah garing, masukkan udang. Gaul rata.


  3. Ketepikan udang tadi, masukkan telur. Kecilkan api semoga telur masak.


  4. Hancurkan telur tadi. Gaul rata.


  5. Masukkan lobak merah yang telah dihiris.


  6. Masukkan bihun dan perasakan dengan maggi cukup rasa. Gaul rata semua materi.


  7. Akhir sekali taburkan hirisan bergairah daun sup. Gaul rata dan biarkan seketika sehingga berwap.


  8. Siap! Selamat mencuba.



Kredit: Har Ryea


Baca juga: Resipi Bihun Soto Yang Mengiurkan, Sup Cukup Rasa Rempah. Wajib Menambah 2, 3 Kali!


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Adbox

@templatesyard