Cara Buat Choco Jar Guna 3 Bahan Ini, Penggemar Coklat Wajib Try

choco jar



Bagi hantu coklat tentu saja tidak mahu lepaskan menikmati produk coklat yang lazat dan menyelerakan bukan, ini antara choco jar yang kian mendapat daerah di hati kaki hantu coklat.


Siapa sini hantu coklat kita geng!


Sekarang ini banyak betul produk-produk berasaskan coklat mendapat kawasan di hati peminat coklat, tidak kiralah tua atau muda, lelaki atau perempuan semuanya meminati rasa yang sama.


Baca juga: Cara Buat Chocolate Truffle Ala Royce ‘Viral’, Hanya Guna 3 Bahan


Tahu tak bahwasanya jikalau korang buat sendiri di rumah, kosnya ialah jauh lebih hemat biaya dan berbaloi. Jangan kata sebalang, berbalang-balang pun korang boleh dapat dengan modal yang tidak terlalu besar. Hehe


Seperti yang dilakukan oleh seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Syida Nara, pada mulanya dia mengidam dan beli di tepi jalan, botol kecil sahaja tapi orang menjualnya dengan harga yang mahal.


Kaprikornus, dia berusaha untuk buat sendiri, beli bahan tak hingga RM20, namun boleh dapat satu balang besar.


Resipi Choco Jar





Bahan-materi:


500gm coco crunch bersaiz kecil

500gm coklat beryl’s

Setengah cawan minyak masak atau minyak jagung


Cara-cara menjadikannya:


1. Cairkan coklat memakai teknik double boil.

2. Letakkan sedikit minyak supaya coklat tidak beku jikalau sejuk.

3. Gaulkan coklat sehingga rata dan siap untuk disantap. Korang juga boleh memakai apa-apa jenis coklat sahaja mengikut citarasa masing-masing.





Memang tak rugi cuba choco jar yang padat dan padu macam ini, kalau tak percaya kenalah cuba dahulu!


Selamat mencuba.




Sumber: Syida Nara

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Adbox

@templatesyard