Breakfast tak tahu nak makan apa? Jom masak gampang-mudah je seperti Roti Cheezy Balut Telur ni. Senang sangat caranya. Siap ada lapisan cheese di tengah yang berbagi sarapan pagi anda lebih fancy tetapi sesungguhnya sangat simple dan sedap! Jom kita cuba dengan memakai resipi hasil perkongsian oleh Har Ryea di bawah.
Baca juga: Roti Asyik Tak Habis, Buat Roti Telur Berhantu Macam Ni Confirm Laku!
CARA BUAT ROTI CHEEZY BALUT TELUR
Bahan-materi:
- Telur 2 biji
- Roti 2 keping
- 2 keping cheese
- Sedikit lada sulah (kalau suka)
Cara-cara:
- Pecahkan telur dalam mangkuk. Masukkan sedikit lada sulah dan pukul rata.
- Kemudian dadarkan telur dalam kuali leper.
- Letakkan 2 keping cheese di atas telur tadi.
- Kemudian letakkan roti di atas cheese.
- Untuk melipatnya, mula-mula lipat telur dadar dari tepi kuali dan tutup roti serta cheese.
- Terbalikkan dan masak sekejap.
- Siap dan boleh diangkat!
- Potong dan makan panas-panas, selamat mencuba!
Kredit: Har Ryea
Tidak ada komentar:
Posting Komentar