Duka Pelanggan Tak Pandai Makan Sepit Udang Galah, Peniaga Kongsi Cara Makan Hingga ‘Licin’

cara kopek sepit udang


Bila makan kuliner laut mirip udang galah, kita kena tahu teknik yang betul barulah tak membazir.


Lagi-lagi pada bahagian penyepitnya yang ramai ‘buang’. Mungkin ada yang tak tahu cara nak kopek atau malas makan bahagian tersebut kerana dianggap rumit.


Seorang pengguna TikTok, @hamd4ni.daud yang merupakan peniaga Mee Udang King Dabong di Dabong, Kelantan meluahkan kesedihkannya bila ada sesetengah pelanggannya tidak terpelajar makan udang galah hingga habis.



Cara-Cara Kopek Sepit Udang Galah


Disebabkan hal itu, ia telah mengajarkan cara-cara nak kopek sepit udang galah itu di TikTok miliknya.


Jom sama-sama lihat video di bawah:



Menjengah ke ruangan komen, segelintir netizen menyatakan bukan tak pantai makan namun malas nak makan kerana rumit untuk mengopeknya.



Namun, ada juga yang gres tahu cara makan udang galah yang betul.




“Rugi tak makan sepit, paling cantik..”


Rupanya, bahagian sepet udang galah yakni bahagian yang paling anggun. Memang rugi jikalau buang.



Kredit: TikTok @hamd4ni.daud


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Adbox

@templatesyard