Bekas Pekerja Starbucks Ini Kongsi Rahsia Bancuh Air Nescafe Padu, ‘Konfirm’ Terangkat Lah!

nescafe


Seorang bekas pekerja Starbucks telah berkongsikan resepi bancuhan air Nescafe padu ala kafetaria mahal hasil pengalamannya bekerja.


Tak dinafikan ramai antara kita yang suka minum jenama ini.


Baca juga: Cara Buat Kopi Latte Ala Kampung. Buat Satu Jug Simpan Dalam Peti, Lagi Lama Lagi Sedap!


Namun walaupun ramai yang suka, tidak ramai yang arif menyediakannya sendiri di rumah.


Selalunya rasanya macam tak hingga di tekak seperti yang umum diminum di luar.


Jom kita baca sikit apa rahsia resepi bagi bancuhan Nescafe dia.


1. Ambil sesudu teh serbuk Nescafe. Tak perlu sarat sangat okay.





2. Kemudian, ambil 2 hingga 4 sudu kecil susu cair mengikut kapasiti mug atau cawan korang.





3. Selepas itu, susu elok 1 setengah sudu atau 2 sudu teh.





4. Campurkan dan kacau ke seluruhnya sekali.


5. Bila dah kacau semua, anyir kopi memang automatik akan sama macam dalam Starbucks. Just nice dan tak cantik sungguh. Cukup pahitnya, cukup manisnya dan rasa berlemaknya.





6. Lepas dah berantakan tadi, gres tuangkan air yang benar-benarpanas mendidih.





7. Dah siap! Memang sedap, jangan ketagihan telah lah. Perhatikan warnanya, warna Sungai Pahang ini lah yang kita nak. Kalau nak thrill lagi, korang boleh letak sesudu minyak kelapa dara.







Buat penggemar Nescafe memang korang wajib cuba. Bukan mata je terbuka luas, minda kau pun akan aktif je sepanjang kala.


Selamat mencuba!




Sumber: Mimbar Raudhah

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Adbox

@templatesyard