Craving Ayam Madu Bakar Pasar Malam? Hanya Guna 4 Materi Je Resipi Ini

pasar malam


Dah usang tak jejak kaki ke pasar malam semenjak pandemik dua tahun kemudian. Min pun dah usang craving nak makan ayam madu bakar.


Tapi nak jejak kaki ke pasar malam leceh pula nak bersesak dengan orang ramai kan.


Jadi min nak kongsikan resipi ayam madu bakar yang mungkin korang dah rindu nak beli di pasar malam. Jom buat


Resipi Ayam Madu Bakar Ala Pasar Malam



Bahan-bahan:


Serbuk cili Babas

Garam

Gula atau madu (bagi yang kemampuan boleh guna madu)

Ajinomoto (kalau mahu)


Cara-cara penyediaannya:


1. Campurkan kesemua materi bersama sedikit air (agak-agak) untuk dijadikan pes.


2. Gaul ayam bareng pes yang dibentuk tadi.


3. Kemudian, bakar separa masak celupkan semula dalam perapan tadi untuk ayam kelihatan berkilat dan tidak kering.



Senang je kan? Budak-budak pun mesti bertambah nak makan.


Semoga berfaedah!




Sumber: Nurul Alieya



Baca juga: Cara Buat Ayam Percik Pasar Malam, Bersalut Kuah Merah Pekat & Lazat!


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Adbox

@templatesyard